Wat is Code 95 en Waarom is het Nieuw?

Als je werkzaam bent in de transportsector, heb je ongetwijfeld de term ‘Code 95’ gehoord. Maar wat is Code 95 precies en waarom is het zo belangrijk? In dit artikel duiken we in de wereld van Code 95 en ontdekken we waarom het de nieuwe standaard is in de transportindustrie.

Code 95 is een professionele kwalificatie voor bus- en vrachtwagenchauffeurs in Europa. Deze code is verplicht voor alle chauffeurs die professioneel goederen- of personenvervoer willen uitvoeren. De invoering van Code 95 heeft als doel om de veiligheid op onze wegen te verhogen en om ervoor te zorgen dat alle professionele chauffeurs hun kennis en vaardigheden up-to-date houden.

Maar waarom is deze Code 95 nieuw? Hoewel de term misschien niet nieuw is, is de manier waarop de training wordt gegeven en de inhoud van de cursussen in de loop der jaren geëvolueerd. Tegenwoordig zijn de Code 95-cursussen sterk gericht op praktijkervaring, milieubewustzijn en het welzijn van de chauffeur, met modules als ‘Het Nieuwe Rijden’ en ‘Gezond de Weg Op’.

Naast de traditionele klassikale training, is er nu ook de optie voor e-learning. Hierdoor kunnen chauffeurs de theorielessen volgen op het moment en de plaats die hen het beste uitkomt, wat zorgt voor een optimale balans tussen werk, privé en studie. Dit maakt Code 95 nog toegankelijker voor alle professionele chauffeurs.

Als je meer wilt weten over wat Code 95 is en hoe je deze kunt toevoegen aan je professionele toolkit, bezoek dan onze website voor meer informatie en maak je klaar om je carrière op de weg naar een hoger niveau te tillen.

Meer info hier: https://www.ml-opleidingen.nl